1. >Apo to 1853
  2. >Kαντε γνωριμια στον πλανητη με τη φιλικη συσκευασια τροφιμων μας

υγιειινα φυτικα τροφιμα. ανακυκλωσιμες συσκευασιες

La nature, notre futur. Η φύση δεν είναι απλά το ενδιαφέρον μας. Αυτή είναι το μέλλον μας.
Ως οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία απασχόλησης σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, πιστεύουμε ότι οι παγκόσμιες επιχειρήσεις μπορούν και πρέπει να είναι μια δύναμη για το καλό.
Γι' αυτό, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, ήδη από την πρώτη μας γεωργική απασχόληση το 1996, έχουμε καινοτομήσει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε, συσκευάζουμε και πουλάμε τα προϊόντα μας για να προστατεύσουμε καλύτερα το περιβάλλον και να αφήσουμε στις μελλοντικές γενιές έναν πιο πράσινο και υγιέστερο πλανήτη.

Μαχόμαστε μαζί - για τον πλανήτη, για το φαγητό, για τους ανθρώπους

Στην Bonduelle, ο πλανήτης είναι μια από τις κύριες ανησυχίες μας. Γι' αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε τη φυτική διατροφή έναν βιώσιμο τρόπο ζωής για όλους. Είναι, όπως λένε οι Γάλλοι, ο «raison d'être», ο λόγος για ό,τι κάνουμε και καθορίζει τις γενικές αρχές που διέπουν για τη δραστηριότητά μας και τη συμμετοχή μας στην κοινωνία.

Αυτή η διαδικασία μας περιλαμβάνει όλους: αγρότες, πωλητές λιανικής, μάνατζερ, διευθυντές, εργαζόμενους, καταναλωτές και άτομα όλων των ηλικιών. Ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει, όσο μικρός κι αν είναι. Και όλα έχουν σημασία - από τη γη στην οποία καλλιεργούμε τα τρόφιμά μας μέχρι και τον βαθμό ανακύκλωσης των πλαστικών που χρησιμοποιούμε για τη συσκευασία.

 

Οι εταιρικές μας δεσμεύσεις βασίζονται σε τρεις πυλώνες: φαγητό, πλανήτης και άνθρωποι.

Για να βοηθήσουμε τον πλανήτη, δεσμευόμαστε απέναντι στη βιώσιμη και διαφοροποιημένη καλλιέργεια, ερευνώντας και εφαρμόζοντας συνεχώς νέες μεθόδους καλλιέργειας, επεξεργασίας και πώλησης προϊόντων.
Δεσμευόμαστε να κάνουμε το 100% των συσκευασιών μας ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες έως το 2025. Μαζί μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη, με κάθε ατομική συσκευασία τροφίμων.

Στόχος μας είναι να κάνουμε τα φυτικά τρόφιμα προσβάσιμα σε όλους. Οι έξι διατροφικές δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει είναι: προώθηση τοπικών και εποχιακών προϊόντων, μείωση της χρήσης φυτοφαρμάκων, προστασία της βιοποικιλότητας και της γης, μείωση της χρήσης προσθέτων, προώθηση και αύξηση του ποσοστού βιολογικών προϊόντων και ανάπτυξη βιώσιμης συσκευασίας. Τα υψηλής ποιότητας, νόστιμα, φυσικά και υγιεινά φυτικά τρόφιμά μας έχουν υψηλή θρεπτική αξία και προέρχονται κυρίως από βιολογική καλλιέργεια.

Τέλος, όσον αφορά τον τρίτο πυλώνα μας , τους ανθρώπους, έχουμε υπεύθυνο οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο σε όλους τους εργαζόμενους και τις κοινότητές μας.

Το μέλλον είναι τώρα: έως το 2025, όλες οι συσκευασίες μας πρέπει να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες.

Τα απορρίμματα από συσκευασίες τροφίμων αποτελούν παγκοσμίως στις μέρες μας σημαντικό πρόβλημα. Ως ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς τροφίμων στον κόσμο, η Bonduelle έχει δεσμευτεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούμε, αγοράζουμε και καταναλώνουμε τρόφιμα, βελτιστοποιώντας τη μετάβαση στη βιώσιμη καλλιέργεια και μια κυκλική οικονομία όπου η παραγωγή απορριμμάτων μειώνεται μαζικά ή εξαλείφεται πλήρως.

Στόχος μας για το 2025 είναι ώστε όλες οι συσκευασίες μας να είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να είναι ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες, για όλη τη γκάμα των προϊόντων μας, όπου κι αν πωλούνται τα προϊόντα μας. Γι’ αυτό το σκοπό, λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι όλες οι συσκευασίες μας είναι ή θα είναι συμβατές με τα υπάρχοντα ή προγραμματισμένα συστήματα ανακύκλωσης.

Η νέα κατεψυγμένη συσκευασία που κρατάτε τώρα στα χέρια σας έχει σχεδιαστεί περιβαλλοντικά ώστε να μπορεί να ανακυκλωθεί!

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πολυαιθυλένιο, το οποίο είναι το πιο ανακυκλώσιμο εύκαμπτο πλαστικό στην Ευρώπη. Αλλάξαμε από ένα πλαστικό πολλαπλών στρώσεων σε ένα μονής στρώσης για να βελτιώσουμε την ανακυκλωσιμότητα της συσκευασίας μας. Εξίσου σημαντικό ότι αυτές οι νέες συσκευασίες έχουν ταξινομηθεί ως κλάσης Β "Σχεδιασμός για ανακύκλωση" από την RecyClass* (πιστοποιητικό 237-BON-SZ που χορηγήθηκε από την CIRCPACK by Veolia)**.

Σύμφωνα με τον ορισμό της δυνατότητας ανακύκλωσης και τη μεθοδολογία RecyClass, οι κλάσεις Α, Β και Γ θεωρούνται ανακυκλώσιμες επειδή η ποιότητα του ανακυκλωμένου προϊόντος είναι αρκετά καλή ώστε να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές κλειστού κυκλώματος ή σε κλιμακωτές εφαρμογές ανοιχτού κυκλώματος.

*Σχετικά με την RecyClass:
Η RecyClass είναι μια μη κερδοσκοπική, διατομεακή πρωτοβουλία που προωθεί την ανακυκλωσιμότητα, φέρνοντας διαφάνεια στην προέλευση των πλαστικών απορριμμάτων και καθιερώνοντας μια εναρμονισμένη προσέγγιση για τον υπολογισμό και την παρακολούθηση του ανακυκλωμένου πλαστικού στην Ευρώπη. Η RecyClass αναπτύσσει Πρωτόκολλα Αξιολόγησης Ανακυκλωσιμότητας και επιστημονικές μεθόδους δοκιμών για καινοτόμα πλαστικά υλικά συσκευασίας, τα οποία χρησιμεύουν ως βάση για τον Οδηγό Προγραμματισμού της Ανακύκλωση και ως online Tool για την RecyClass. Η RecyClass έχει καθιερώσει τα Πιστοποιητικά Ανακύκλωσης για πλαστικές συσκευασίες, την Πιστοποίηση Διαδικασίας Ανακύκλωσης και την Πιστοποίηση Παρακολούθησης Ανακυκλωμένων Πλαστικών για πλαστικά προϊόντα. https://recyclass.eu/ .
** Σχετικά με το CIRCPACK της Veolia

Η CIRCPACK της Veolia είναι ένας ανεξάρτητος διεθνής σύμβουλος που παρέχει συμβουλές και πιστοποίηση σχετικά με την ανακυκλωσιμότητα των συσκευασιών. Ως μέρος του ομίλου Veolia, έχει διεθνή παρουσία και πρόσβαση σε τοπικές γνώσεις και λειτουργικές εγκαταστάσεις βιομηχανικής ανακύκλωσης. Η Το CIRCPACK της Veolia υποστηρίζει τους ιδιοκτήτες επωνυμιών, τους κατασκευαστές συσκευασιών και τους μεταποιητές για τη βελτίωση της δυνατότητας ανακύκλωσης συσκευασιών, συνδυάζοντας εις βάθος γνώση και επιχειρησιακή τεχνογνωσία. Είναι ένας διαπιστευμένος οργανισμός πιστοποίησης RecyClass και έχει τη δυνατότητα να παρέχει πιστοποίηση ανακυκλωσιμότητας για χώρες ΕΕ+3. https://www.veolia.de/circpack/ENG .