1. >Apo to 1853
  2. >Λαχανικά χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων

Τι είναι ένα φυτοφάρμακο;

Η λέξη ""φυτοφάρμακο"" είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει χημικές ουσίες που προορίζονται για την καταπολέμηση ζωντανών οργανισμών που είναι επιβλαβείς για τις καλλιέργειες. Χρησιμοποιούνται στη γεωργία για την προστασία των φυτών από επιβλαβή έντομα ή ασθένειες και για τον έλεγχο των ζιζανίων.

Τι σημαίνει ""Απαλλαγμένο από υπολείμματα φυτοφαρμάκων"";

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν ποσοτικοποιηθεί δραστικές ουσίες χημικών φυτοφαρμάκων. Αναλύονται από διαπιστευμένο ανεξάρτητο εργαστήριο, τα προϊόντα πρέπει να εμφανίζουν συγκέντρωση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων κάτω από τα ποσοτικοποιήσιμα όρια με τις μεθόδους ανάλυσης, δηλαδή 0,01 mg/kg. Συνολικά, αναζητούμε μια λίστα μορίων που ορίζονται για κάθε λαχανικό, φροντίζοντας να καλύπτει όλα τα μόρια που ενδέχεται να καταλήξουν στο υπόλειμμα. Περισσότερα από 300 διαφορετικά μόρια ελέγχονται για έτοιμες προς χρήση σαλάτες και περισσότερα από 500 μόρια για κονσέρβες καλαμποκιού.

Τι αλλάζει αυτό;

Όσον αφορά τη γεύση, τίποτα: θα βρείτε όλη τη συνηθισμένη γεύση της σαλάτας σας και του καλαμποκιού σας Bonduelle!
Η γεύση εξαρτάται από παράγοντες όπως η ποικιλία, η τεχνογνωσία του αγρότη, το χώμα, το μάζεμα στην ωριμότητα, οι συνθήκες αποθήκευσης, η συσκευασία.
Η Bonduelle έκανε πάντα ό, τι ήταν δυνατό για να προσφέρει στον καταναλωτή λαχανικά που έχουν γεύση και αυτό δεν έχει αλλάξει για αυτή τη νέα σειρά!
 

Πώς παράγει η Bonduelle έτοιμη προς χρήση σαλάτα και κονσερβοποιημένο καλαμπόκι χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων;

Συνεργαζόμαστε με αφοσιωμένους αγρότες και συνεργάτες για πολλά χρόνια: εγγύηση ποιότητας και ιχνηλασιμότητας!

Έχουμε ιστορικές και πολύ ισχυρές σχέσεις με αυτούς τους παραγωγούς. Ομάδες αγροτικών τεχνικών Bonduelle αποσπώνται στους χώρους παραγωγής και τους υποστηρίζουν σε καθημερινή βάση.
Η επιτυχία αυτών των νέων σειρών έτοιμων προς χρήση σαλατών και κονσερβοποιημένου καλαμποκιού Χωρίς υπολείμματα είναι το αποτέλεσμα των υψηλών προδιαγραφών που θέτουν οι παραγωγοί της Bonduelle για τη διαχείριση των καλλιεργειών (επιλογή αγροτεμαχίων, ποικιλίες, μέθοδοι προετοιμασίας εδαφών, φύτευση, παρακολούθηση φυτειών, εναλλακτικές μέθοδοι καλλιέργειας, αναλύσεις).
 

Επιλέγουμε τις πιο εύρωστες ποικιλίες μαρουλιού και καλαμποκιού, τις πιο προσαρμοσμένες στην εποχή και τα χώματα.


Προσαρμόζουμε τις μεθόδους καλλιέργειας και τις θεραπείες μας:
Οι γεωργικές πρακτικές έχουν εξελιχθεί, για παράδειγμα, με τεχνικές φυσικών καλλιεργειών για την καταπολέμηση ζιζανίων, ασθενειών και επιβλαβών εντόμων (δίχτυα κατά των εντόμων, μηχανικό βοτάνισμα, βιοέλεγχος, βιοδιεγερτικά, παγίδες εντόμων, φυτοκάλυψη κ. λ. π.) αλλά και λιγότερο πυκνή σπορά, χρήση από ανθεκτικές ποικιλίες.

Το γεωργικό μας μοντέλο, που βασίζεται στην αυστηρή παρακολούθηση των καλλιεργειών και την καθημερινή παρουσία των τεχνικών μας στα αγροτεμάχια μαζί με τους αγρότες μας, μας επιτρέπει να λαμβάνουμε αποφάσεις για τη θεραπεία της καλλιέργειας με βάση παρατηρήσεις και τεκμηριωμένα συμπεράσματα και να μη χρησιμοποιούμε χημικές δραστικές ουσίες μόνο όταν είναι αυστηρά απαραίτητη. Από την πλευρά της παραγωγής λαχανικών,