Τα μαΝιτάρια είΝαι μια αδιαμφισβήτητα καταπΛηκτική τροφή! Οι ΛΑΧΑΝΙSTAS το γΝωρίζουΝ ήδη και τα τιμούΝ δεόΝτως, σε ποΛΛές συΝταγές! Η αΛήθεια είΝαι ότι ταιριάζουΝ παΝτού- σε ομεΛέτες, πίτες, σάΛτσες, συΝοδευτικά. Ήξερες όμως ότι ο τρόπος με τοΝ οποίο μαγειρεύοΝται μπορεί Να αΝαδείξει ακόμη περισσότερο τις απίθαΝες ιδιότητές τους;

Aς πάρουμε τα πράγματα από τηΝ αρχή. Τα μαΝιτάρια είΝαι πΛούσια σε αΝτιοξειδωτικά, φυτικές ίΝες και πρωτεΐΝες, εΝώ επίσης έχουΝ εΛάχιστες θερμίδες και σχεδόΝ καθόΛου Λιπαρά. Καθώς αποτεΛούΝται από 90% Νερό μας προσφέρουΝ γρήγορα το αίσθημα του κορεσμού, οπότε δε χρειάζεται Να φάμε μεγάΛες ποσότητες φαγητού.

Ποιος είΝαι όμως ο καΛύτερος τρόπος Να τα μαγειρέψεις;

ΜεΛέτες έχουΝ αποδείξει ότι το μαγείρεμα τωΝ μαΝιταριώΝ στο φούρΝο ή το ψήσιμο σε γκριΛ, όχι μόΝο δεΝ καταστρέφουΝ τις ποΛύτιμες αΝτιοξειδωτικές ουσίες τωΝ μαΝιταριώΝ αΛΛά μάΛιστα τις εΝισχύουΝ! ΌταΝ τα μαΝιτάρια μαγειρεύοΝται στο φούρΝο, η περιεκτικότητά τους σε ποΛυφαιΝόΛες και η αΝτιοξειδωτική τους δραστηριότητα αυξάΝεται σημαΝτικά, σε αΝτίθεση με το τηγάΝισμα που οδηγεί σε απώΛεια πρωτεϊΝώΝ και αΝτιοξειδωτικώΝ.

Τα δικά σου γαΛΛικά μαΝιτάρια Bonduelle, οΛόκΛηρα ή κομμέΝα, συΝοδεύουΝ ιδαΝικά κάθε σου συΝταγή και σου κάΝουΝ καΛό, όπως κι αΝ τα αποΛαύσεις!