ΌταΝ σκέφτεσαι κοΝσέρβα σκέφτεσαι και συΝτηρητικά; Αστικός μύθος! Σήμερα μπορείς άφοβα Να αποΛαύσεις τα αγαπημέΝα σου ΛαχαΝικά, με όΛες τους τις βιταμίΝες και φυτικές ίΝες, χωρίς ίχΝος συΝτηρητικού! Και με τέΛεια γεύση! ΑΝαρωτιέσαι πώς;

Υπάρχει ο μύθος ότι οι κοΝσέρβες είΝαι απόΛυτα συΝδεδεμέΝες με τηΝ ύπαρξη συΝτηρητικώΝ. Όμως η Bonduelle είΝαι εδώ για Να αποδείξει το αΝτίθετο! ΕάΝ είσαι ήδη ΛΑΧΑΝΙSTAS το γΝωρίζεις. Οι κοΝσέρβες Bonduelle δεΝ περιέχουΝ αποΛύτως καΝέΝα συΝτηρητικό γιατί απΛά δεΝ το χρειάζοΝται!

Εξαιτίας της προηγμέΝης τεχΝοΛογίας παρασκευής και συσκευασίας, οι κοΝσέρβες Bonduelle σφραγίζοΝται σε κεΝό και αποστειρώΝοΝται σε υψηΛές θερμοκρασίες, έτσι ώστε η αΝάπτυξη βακτηριδίωΝ Να είΝαι αδύΝατη και τα ΛαχαΝικά Να διατηρούΝ τις διατροφικές τους αξίες μέσα σε μια ασφαΛή συσκευασία.

ΕπιπΛέοΝ, υπάρχει πΛέοΝ Νόμος της Ε.Ε. που αΝαφέρει ρητά πως απαγορεύεται κάθε χρήση συΝτηρητικού σε κοΝσερβοποιημέΝα τρόφιμα.

Τι είΝαι, όμως, τα συΝτηρητικά, αΝαρωτήθηκες ποτέ;

Tα συΝτηρητικά είΝαι ουσίες που έχουΝ το ρόΛο Να προστατεύουΝ τα τρόφιμα από τηΝ αΝάπτυξη βακτηριδίωΝ και εστιώΝ μικροβίωΝ ή και τηΝ οξείδωση.

Γιατί η χρήση συΝτηρητικώΝ δεΝ είΝαι απαραίτητη;

Η Bonduelle έχει εκμηδεΝίσει τις πιθαΝότητες τα κοΝσερβοποιημέΝα ΛαχαΝικά της Να εμφαΝίσουΝ αΛΛοίωση και αΝάπτυξη βακτηριδίωΝ, ήδη από τοΝ τρόπο που παράγοΝται. Οι υπερσύγχροΝοι μέθοδοι παραγωγής και κοΝσερβοποίησης καθιστούΝ τη χρήση συΝτηρητικώΝ εΝτεΛώς μη απαραίτητη.

Η τεχΝοΛογία κοΝσερβοποίησης της Bonduelle ξεκιΝά αμέσως μετά τη συγκομιδή και διαΛογή τωΝ ΛαχαΝικώΝ. Τα ΛαχαΝικά πΛέΝοΝται και περΝούΝ από τοΝ ατμό πριΝ συσκευαστούΝ. Έπειτα, συσκευάζοΝται σε κοΝσέρβες ή γυάΛιΝα βάζα, με τηΝ προσθήκη Νερού και αΛατιού ώστε Να διατηρηθεί και Να αΝαδειχθεί η γεύση τους. Οι κοΝσέρβες έπειτα σφραγίζοΝται σε κεΝό αέρος με καπάκια ασφαΛείας, τα οποία προβΛέπεται Να αΝοιχθούΝ μόΝο από τοΝ τεΛικό καταΝαΛωτή, δηΛαδή, εσέΝα! Αφού σφραγισθούΝ, ακοΛουθεί η αποστείρωσή τους σε ποΛύ υψηΛές θερμοκρασίες, έτσι ώστε Να εξασφαΛιστεί η ασφάΛεια τωΝ τροφίμωΝ και η προστασία από μικρόβια και βακτήρια. ΕφόσοΝ οι κοΝσέρβες είΝαι ερμητικά κΛειστές, είΝαι αδύΝατοΝ Να αΝαπτυχθεί οποιαδήποτε αΛΛοίωση, και τα ΛαχαΝικά διατηρούΝ τη γεύση, το χρώμα και τις διατροφικές τους αξίες καθ’ όΛη τη διάρκεια ζωής τους στο ράφι, μέχρι τη στιγμή που θα τα αποΛαύσεις άφοβα στο πιάτο!