1. >Periodiko
  2. >7 ιδέες να απολαύσεις τα λαχανικά σου το καλοκαίρι!

Και αφού τα’ κανες σαλάτα, τι άλλο θα κάνεις με τα λαχανικά σου φέτος το καλοκαίρι; Έχεις πάντα στην κουζίνα σου την ευκολία και νοστιμιά των κατεψυγμένων λαχανικών Bonduelle , αλλά και των λαχανικών σε κονσέρβα. Δες 7 υπέροχες ιδέες για να τα χρησιμοποιήσεις στα καλοκαιρινά σου πιάτα!

#takanasalata #takanasalata_kaioximono

  • Σαλάτες με όσπρια

Ναι, σαλάτα τα έκανες! Σούπερ σαλάτα με όσπρια όμως; Συνδύασε φρέσκα λαχανικά, όσπρια και λαχανικά Bonduelle για να ετοιμάσεις ένα δροσερό, πλούσιο πιάτο για το καλοκαιρινό σου μεσημεριανό γεύμα! Δοκίμασε για παράδειγμα ρεβίθια με τριμμένο καρότο, μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο, αγγουράκι και γλυκό καλαμπόκι Bonduelle και πειραματίσου κι εσύ με αμέτρητους συνδυασμούς!

  • Buddha Bowls

Mάθε να ετοιμάζεις τα μπολ που ισορροπούν τέλεια τα λαχανικά με τις πρωτεΐνες και τους υδατάνθρακες, ώστε να σου προσφέρουν τη μέγιστη θρεπτική αξία τους και να σε χορταίνουν, χωρίς να σε βαραίνουν! Δες μερικές ιδέες εδώ link αρθρου buddha bowls

  • Ριζότο ή ρύζι τηγανητό

Πιάτα λαχανικών με ρύζι μπορείς να απολαύσεις σε αμέτρητες εκδοχές! Ετοίμασε ένα απολαυστικό ριζότο με μανιτάρια, λιαστές τομάτες και ρόκα, ένα παραδοσιακό ριζότο με φασολάκια και σπανάκι, που μπορείς να απολαύσεις ακόμη και κρύο, ή ρύζι στο τηγάνι με αγαπημένο αρακά, φύτρες φασολιών , φρέσκα λαχανικά της αρεσκείας σου και αυγό για ακόμη περισσότερη απόλαυση!

  • Frittatas 

Απόλαυσε μια φριτάτα, ή αλλιώς μια διαφορετική ομελέτα, που θυμίζει…πίτα και κρύβει μέσα της ό,τι υλικό λαχταράς ή έχεις στο ψυγείο σου! Με βάση τα αυγά, πρόσθεσε σπανάκι, καλαμπόκι ή απόλαυσε μια χορταστική παριζιάνικη ή μεσογειακή φριτάτα προσθέτοντας Έτοιμο γεύμα Ρουστίκ ή Έτοιμο γεύμα Μεσογειακό Μιξ !

  • Ζυμαρικά

Βράσε φιογκάκια, πέννες, ταλιατέλες, κριθαρότο, κοχύλια, τορτελίνι, ραβιόλι ή σπαγγέτι σε όποιο νούμερο θέλεις και  ετοιμάσου να βουτήξεις στην απόλαυση μιας ζεστής μακαρονάδας με λαχανικά (εάν προσθέσεις στη σάλτσα σου μανιτάρια ή ετοιμάσεις μια καλοκαιρινή γαριδοκατάσταση με σπανάκι), ενός πλούσιου σουφλέ ζυμαρικών με σπανάκι στο φούρνο, ή μιας κρύας σαλάτας ζυμαρικών με καλαμπόκι chilli ή μεσογειακό μίγμα Mediterranean mix ! Εσένα τι τραβάει η όρεξή σου σήμερα;

  • Pizza

Nαι! Το πιο εύκολο που μπορείς να ετοιμάσεις για τις καλοκαιρινές βραδιές σου είναι μια πίτσα με λαχανικά! Τη θες σισιλιάνικη; Tη θες vegan? Ή μήπως θέλεις να κάνεις το δικό σου συνδυασμό με ό,τι υλικό θέλει η παρέα; Άσε τη φαντασία ελεύθερη και δημιούργησε!

  • Τάκος και αραβικές 

Aραβικές πίτες, ελαφριές όσο θες: με φρέσκα λαχανικά, καλαμπόκι, ή οποιαδήποτε κονσέρβα Bonduelle, αλλαντικά και τυράκι. Και σούπερ πλούσια τάκος με κιμά, τυρί τσένταρ και Texas Mix για να σε χορτάσουν απολαυστικά! Εσύ διαλέγεις!