1. >Periodiko
  2. >Είναι κι η κυρά Σαρακοστή…ΛΑΧΑΝΙSTAS;

Κάθε χρόΝο, ξεκιΝώΝτας από τηΝ Καθαρά Δευτέρα μας επισκέπτεται η Κυρά Σαρακοστή! Αυτή η παχουΛή κυριούΛα έχει… 7 πόδια- έΝα για κάθε εβδομάδα που περΝά μέχρι το Πάσχα, έχει σταυρωμέΝα χέρια σε στάση προσευχής και…φυσικά δεΝ έχει στόμα, αφού Νηστεύει!

Αυτή η κυρά Σαρακοστή, σε ποΛΛά σπίτια Λειτουργούσε πάΝτα σαΝ αυτοσχέδιο ημεροΛόγιο, φτιαγμέΝο είτε από χαρτόΝι, είτε από ζυμάρι που δεΝ τρώγεται, παρά μόΝο φτιάχΝεται για το καΛό, αφού είΝαι αΛατόζυμο, όπως το ΛέΝε. ΞεκιΝώΝτας από τηΝ Καθαρά Δευτέρα, κάθε Σάββατο που περΝούσε, της έκοβαΝ και από έΝα πόδι κι έτσι ήξεραΝ πόσες βδομάδες απέμεΝαΝ μέχρι το Πάσχα.

Κατά τη διάρκεια που η κυρά Σαρακοστή είΝαι μαζί μας, συΝήθως Νηστεύουμε, άΛΛοι περισσότερο, άΛΛοι Λιγότερο και άΛΛοι μόΝο τις ημέρες κοΝτά στο Πάσχα. ΓεΝικός καΝόΝας της Νηστείας, είΝαι ότι απαγορεύεται η καταΝάΛωση τροφώΝ που έχουΝ αίμα, δηΛαδή κρέας και ψάρι, εΝώ παράΛΛηΛα απαγορεύοΝται τα γαΛακτοκομικά (γάΛα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το Λάδι. ΑΝτιθέτως, τα θαΛασσιΝά, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, το ψωμί, οι εΛιές και φυσικά τα ΛαχαΝικά, έχουΝ τηΝ τιμητική τους.

Φέτος η κυρά Σαρακοστή όχι μόΝο έχει στόμα γιατί Λατρεύει τα ΛαχαΝικά, αΛΛά έγιΝε και επίσημα ΛΑΧΑΝΙSTAS! Έσπασε τους καΝόΝες και επαΝαστάτησε. Η Νηστεία δεΝ είΝαι πια βαρετή, αΛΛά πεΝταΝόστιμη και συΝαρπαστική. Γιατί η κυρα Σαρακοστή, τρώει ΛαχαΝικά Bonduelle με απίστευτους συΝδυασμούς, σε σαΛάτες, πίτες, τάρτες, ζυμαρικά, πίτσες και ό,τι άΛΛο μπορεί Να γεΝΝήσει η φαΝτασία εΝός ΛΑΧΑΝΙSTA στηΝ κουζίΝα!

H δική μας κυρά Σαρακοστή, σας δίΝει 7 πεΝταΝόστιμες συΝταγές, μια για κάθε.. ποδαράκι της, για Να αποΛαύσετε φέτος τη Νηστεία με φουΛ γεύση και ποιότητα Bonduelle!

Ανοιξιάτικη Πίτσα