1. >Periodiko
  2. >Τι τρώνε οι ΛΑΧΑΝΙSTAS στην παραλία;

Η θάλασσα ανοίγει την όρεξη. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τρως πρόχειρα και ό,τι βρίσκεις στις καντίνες έξω. Ούτε να τρέχεις να βρίσκεις ταβερνάκι αμέσως μετά την πρώτη βουτιά! Απόλαυσε τις ώρες σου στην παραλία χωρίς να αφήνεις το στομάχι σου να διαμαρτύρεται! Μπορείς κάλλιστα να ετοιμάσεις το δικό σου σνακ, όπως ακριβώς σου αρέσει και να φας κάτι ελαφρύ που θα σε κρατήσει τις ώρες που χαλαρώνεις στην παραλία!

Θυμάσαι τις παλιές καλές εποχές που η μαμά άνοιγε το τάπερ κάτω από την oμπρέλα αραδιάζοντας κεφτεδάκια και όλα τα καλούδια; Κι εσύ όταν ήσουν μικρός έτρεχες να φας γιατί σε είχε κόψει η πείνα, όταν μεγάλωσες σου έφτανε μόνο ο καφές και ο κεφτές σου φαινόταν αστείος. Ε, τώρα πια, μπορεί κι εσύ να έχεις γίνει γονιός, μπορεί απλά να προσέχεις τη διατροφή σου και να θέλεις να ετοιμάζεις από το σπίτι κάτι καλό και ποιοτικό για εσένα και όσους αγαπάς. Και φυσικά, τα λαχανικά είναι σύμμαχος σε αυτό, καθώς μπορούν να μαγειρευτούν ή να μπουν σε μια σαλάτα και να διατηρηθούν αναλλοίωτα και νόστιμα όποια στιγμή θελήσεις να τα απολαύσεις δίπλα στο κύμα!

Τα καλύτερα καλοκαιρινά σνακ για όλη την οικογένεια είναι εδώ:

Κολοκυθοκεφτέδες με καλαμπόκι. Πανεύκολοι, ελαφριοί και πεντανόστιμοι, τους τσιμπολογάς χωρίς δεύτερη σκέψη! Τρώγονται ευχάριστα και κρύοι ή σε θερμοκρασία δωματίου, οπότε μπορείς να τους έχεις μαζί σου παντού!

Κέικ σπανάκι. Όλη η δύναμη του Ποπάι σε ένα αφράτο κέικ! Ένα κομμάτι κέικ μπορείς να το φας παντού, χωρίς δυσκολίες. Και μετά το κολύμπι θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου και να μετριάσεις την πείνα σου! Άσε που τα παιδιά θα το λατρέψουν!

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με λαχανικά! Φτιάξε τη δική σου συνταγή, όπως την ονειρεύεσαι: με καλαμπόκι, με αρακά, με όλα τα υλικά που σου αρέσουν, αποφεύγοντας όμως πολλές σος και τυριά ή αλλαντικά ευαίσθητα στη ζέστη και τον ήλιο. Συνδύασε κρύα ζυμαρικά με τη δροσιά των λαχανικών και τη γεύση του ελαιόλαδου και έχεις μια ελαφριά απόλαυση με θέα τη θάλασσα!

Κρύα πατατοσαλάτα με καλαμπόκι. Εύκολη και ελαφριά! Λιτή και απέριττη! Μια δροσερή πατατοσαλάτα με καλαμπόκι και όλα τα λαχανικά που σου αρέσουν, ένα μικρό τάπερ, ένα πιρουνάκι κι έφυγες για παραλία!

Αραβικές πίτες με μεσογειακά λαχανικά! Τύλιξε μέσα σε μια αραβική πίτα λίγο μείγμα μεσογειακών λαχανικών Bonduelle Που έχεις μαγειρέψει εύκολα για λίγα λεπτά! Πρόσθεσε εάν θέλεις και κάποιο άλλο υλικό και έχεις έτοιμο ένα πεντανόστιμο σνακ που θα σε χορτάσει!

Σαν γνήσιος ΛΑΧΑΝΙSTAS, λοιπόν,  πάρε μαγιό, πετσέτα, βατραχοπέδιλα, μάσκες αντιηλιακό και… το αγαπημένο σου σνακ και έφυγες για παραλία!