Pinterest

Ριζότο με φασολάκια και σπανάκι

Δυναμωτικό, διαφορετικό σπανακόρυζο!
Προσιτό
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
400g πράσινα Φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle

250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle

300g ρύζι

1 κρεμμύδι

10 φύλλα δυόσμο

5 κ. σ. ελαιόλαδο

Πιπέρι

Αλάτι
Συστατικά για 4 άτομα
400g πράσινα Φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle

250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle

300g ρύζι

1 κρεμμύδι

10 φύλλα δυόσμο

5 κ. σ. ελαιόλαδο

Πιπέρι

Αλάτι
  1. βήμα 1
    Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές και όχι να ροδοκοκκινίσει.
  2. βήμα 2
    Βάλτε στο κρεμμύδι το ρύζι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το για 1. Ρίξτε 500ml νερό και βράστε για 20. Το ριζότο πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά οι κόκκοι ρυζιού σπυρωτοί.
  3. βήμα 3
    Βάλτε το σπανάκι σε νερό που βράζει, προσθέστε 6 φύλλα δυόσμου και κάντε τα πουρέ σε ένα μπλέντερ. Βράστε τα φασολάκια και στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.
  4. βήμα 4
    Προσθέστε στο ρύζι το σπανάκι, τα φασολάκια και τον υπόλοιπο κομμένο δυόσμο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Συμουλή μαγειρικής τίτλος

Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε ένα ακόμη υλικό στο ριζότο: τριμμένη παρμεζάνα.