Ριζότο με φασολάκια και σπανάκι
Δυναμωτικό, διαφορετικό σπανακόρυζο!
Προσιτό
4 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 4 άτομα
400g πράσινα Φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle
250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle
300g ρύζι
1 κρεμμύδι
10 φύλλα δυόσμο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle
300g ρύζι
1 κρεμμύδι
10 φύλλα δυόσμο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
Συστατικά για 4 άτομα
400g πράσινα Φασολάκια έξτρα φίνα στον ατμό Bonduelle
250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle
300g ρύζι
1 κρεμμύδι
10 φύλλα δυόσμο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
250g φύλλα σπανάκι, Bonduelle
300g ρύζι
1 κρεμμύδι
10 φύλλα δυόσμο
5 κ. σ. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
- βήμα 1Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεστάνετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διαφανές και όχι να ροδοκοκκινίσει.
- βήμα 2Βάλτε στο κρεμμύδι το ρύζι και, ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το για 1. Ρίξτε 500ml νερό και βράστε για 20. Το ριζότο πρέπει να είναι κολλώδες, αλλά οι κόκκοι ρυζιού σπυρωτοί.
- βήμα 3Βάλτε το σπανάκι σε νερό που βράζει, προσθέστε 6 φύλλα δυόσμου και κάντε τα πουρέ σε ένα μπλέντερ. Βράστε τα φασολάκια και στραγγίξτε τα σε ένα σουρωτήρι. Κόψτε τα σε μικρά κομματάκια.
- βήμα 4Προσθέστε στο ρύζι το σπανάκι, τα φασολάκια και τον υπόλοιπο κομμένο δυόσμο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, ανακατέψτε και σερβίρετε.
Συμουλή μαγειρικής τίτλος
Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε ένα ακόμη υλικό στο ριζότο: τριμμένη παρμεζάνα.
Ανακαλύψτε επίσης