ΛΑΧΑΝΙSTAS Παέγια λαχανικών με κοτόπουλο & μύδια
Έντονη γευστική εμπειρία…από την Ισπανία!
Προσιτό
2 άτομα
40 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
1 κονσέρβα (400 g) αρακάς &, καρότα Bonduelle
200 g χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200 g (4 τμχ) μπούτια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
100 g μπέικον κομμένο σε κυβάκια
200 g ρύζι arborio
150 g μύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
600 ml ζωμός κοτόπουλου
3-4 κ.σ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι θυμάρι
Λίγο σαφράν
1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λευκό πιπέρι
200 g χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200 g (4 τμχ) μπούτια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
100 g μπέικον κομμένο σε κυβάκια
200 g ρύζι arborio
150 g μύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
600 ml ζωμός κοτόπουλου
3-4 κ.σ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι θυμάρι
Λίγο σαφράν
1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λευκό πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
1 κονσέρβα (400 g) αρακάς &, καρότα Bonduelle
200 g χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200 g (4 τμχ) μπούτια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
100 g μπέικον κομμένο σε κυβάκια
200 g ρύζι arborio
150 g μύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
600 ml ζωμός κοτόπουλου
3-4 κ.σ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι θυμάρι
Λίγο σαφράν
1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λευκό πιπέρι
200 g χοιρινό φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
200 g (4 τμχ) μπούτια κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε κυβάκια
100 g μπέικον κομμένο σε κυβάκια
200 g ρύζι arborio
150 g μύδια
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι
600 ml ζωμός κοτόπουλου
3-4 κ.σ. βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κλαδάκι θυμάρι
Λίγο σαφράν
1/2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι
Μαύρο πιπέρι
Λευκό πιπέρι
- βήμα 1Κόβουμε το χοιρινό και το κοτόπουλο σε μεγάλα κυβάκια και το μπέικον σε λωρίδες. Ψιλοκόβουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο τον μαϊντανό και την πιπεριά τσίλι. Κόβουμε το λεμόνι στα 2.
- βήμα 2Σοτάρουμε το χοιρινό σε λίγο ελαιόλαδο μέσα σε ένα wok και μετά από 3 λεπτά προσθέτουμε και το κοτόπουλο με το μπέϊκον. Αλατοπιπερώνουμε.
- βήμα 3Αποσύρουμε τα κρεατικά και τοποθετούμε στο wok το ρύζι με τα λαχανικά. Πρώτα ρίχνουμε το βούτυρο, λίγο λάδι και έπειτα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε για 4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε σαφράν, κουρκουμά και πάπρικα εάν επιθυμούμε, και αλατοπιπερώνουμε.
- βήμα 4Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε τον αρακά με τα καρότα. Εάν χρειαστεί, συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό, ή ζεστό νερό, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι μας, αλλά αποφεύγοντας να ανακατεύουμε συνέχεια. 5 λεπτά πριν είναι έτοιμο το ρύζι, τοποθετούμε τα μύδια, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, και διακοσμούμε με μαϊντανό, και θυμάρι. Κλείνουμε με ένα καπάκι για λίγο να ανακατευτούν όλα τα αρώματα και έπειτα σερβίρουμε.
Ανακαλύψτε επίσης