ΛΑΧΑΝΙSTAS Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες
Ένα κατάλληλο πιάτο για μια χορτοφαγική πρωτεΐνη!
Προσιτό
2 άτομα
20 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
Βάση σαλάτας:
1 αβοκάντο κομμένο στα 4
1 μικρό μαρούλι
μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine
κόκκινα ραπανάκια
Dressing σαλάτας:
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
Βάση σαλάτας:
1 αβοκάντο κομμένο στα 4
1 μικρό μαρούλι
μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine
κόκκινα ραπανάκια
Dressing σαλάτας:
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
Βάση σαλάτας:
1 αβοκάντο κομμένο στα 4
1 μικρό μαρούλι
μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine
κόκκινα ραπανάκια
Dressing σαλάτας:
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
2 μεσαίες γλυκοπατάτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.σ. σκόνη τσίλι
1 κ.σ. κάρυ
Αλάτι και πιπέρι
Βάση σαλάτας:
1 αβοκάντο κομμένο στα 4
1 μικρό μαρούλι
μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine
κόκκινα ραπανάκια
Dressing σαλάτας:
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
3 κ.σ. ταχίνι
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
- βήμα 1Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.
- βήμα 2Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.
- βήμα 3Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες , ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
- βήμα 4Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25-25 λεπτά.
- βήμα 5Δημιουργούμε ένα μείγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.
- βήμα 6Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κόκκινα ραπανάκια.
Ανακαλύψτε επίσης