Pinterest

ΛΑΧΑΝΙSTAS Σαλάτα με ρεβύθια και γλυκοπατάτες

Ένα κατάλληλο πιάτο για μια χορτοφαγική πρωτεΐνη!
Προσιτό
2 άτομα
20 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κάρυ

Αλάτι και πιπέρι

Βάση σαλάτας:

1 αβοκάντο κομμένο στα 4

1 μικρό μαρούλι

μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine

κόκκινα ραπανάκια

Dressing σαλάτας:

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
1 mini κονσέρβα (65 γρ.) ρεβύθια Bonduelle

2 μεσαίες γλυκοπατάτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ταχίνι

1 κ.σ. ξηρή μαγιά

1 κ.γ. κύμινο

1 κ.σ. σκόνη τσίλι

1 κ.σ. κάρυ

Αλάτι και πιπέρι

Βάση σαλάτας:

1 αβοκάντο κομμένο στα 4

1 μικρό μαρούλι

μερικά φύλλα μαρουλιού Romaine

κόκκινα ραπανάκια

Dressing σαλάτας:

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο

1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κ.σ. μουστάρδα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

3 κ.σ. ταχίνι

χυμό λεμονιού

αλάτι, πιπέρι
  1. βήμα 1
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς.
  2. βήμα 2
    Κόβουμε τις γλυκοπατάτες στα τέσσερα.
  3. βήμα 3
    Ανακατεύουμε το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την ξηρή μαγιά και ύστερα ζυμώνουμε καλά.Προσθέτουμε τη γέμιση πάνω από τις γλυκοπατάτες , ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τις τοποθετούμε σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  4. βήμα 4
    Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε τα ρεβύθια πάνω από τις γλυκοπατάτες και αφήνουμε στο φούρνο για άλλα 25-25 λεπτά.
  5. βήμα 5
    Δημιουργούμε ένα μείγμα αναμειγνύοντας τα συστατικά από το dressing σαλάτας.
  6. βήμα 6
    Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα κομμάτια σαλάτας, τις γλυκοπατάτες, τα ρεβύθια, τα κομμάτια αβοκάντο και προσθέτουμε τη σάλτσα. Τέλος, γαρνίρουμε με τα κόκκινα ραπανάκια.