Pinterest

Κρέμα με ρεβίθια, φέτες μανιτάρια και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας

Συστατικά
για 1 άτομο
Για το στιφάδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 βάζο μανιτάρια σε φέτες και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας Bonduelle

1 κονσέρβα ρεβίθια Vapeur Bonduelle

250 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες κεράσι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας πάστα Harissa

Για το γιαούρτι με βότανα

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 λεμόνι, τριμμένο

15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, στραγγισμένη

250 γρ. ελληνικό γιαούρτι ή βίγκαν εναλλακτική
Συστατικά για 1 άτομο
Για το στιφάδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 βάζο μανιτάρια σε φέτες και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας Bonduelle

1 κονσέρβα ρεβίθια Vapeur Bonduelle

250 γρ. ντοματίνια ή ντομάτες κεράσι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουταλιές της σούπας πάστα Harissa

Για το γιαούρτι με βότανα

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

1 λεμόνι, τριμμένο

15 γρ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3 κουταλάκια του γλυκού κάπαρη, στραγγισμένη

250 γρ. ελληνικό γιαούρτι ή βίγκαν εναλλακτική
  1. βήμα 1
    Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει άρωμα.
  2. βήμα 2
    Προσθέτουμε το ρεβίθια, μαζί με το υγρό του, και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Στη συνέχεια, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με την Harissa. Συνεχίζουμε να βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  3. βήμα 3
    Ενώ περιμένουμε να μαγειρευτεί το ρεβίθια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα συστατικά για το γιαούρτι με βότανα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
  4. βήμα 4
    Για το σερβίρισμα, βάζουμε το ρεβίθια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γιαούρτι από πάνω. Σερβίρουμε με ζεστά ψωμάκια.
αφήστε τον εαυτό σας να μείνει έκπληκτος
Εύκολο
Μέτριο
Δύσκολο
< 15 Λεπτά
15 - 45 Λεπτά
45 m και +