Pinterest

Ρύζι με φέτες μανιταριών και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας

Συστατικά
για 2 άτομα
1 βάζο με φέτες μανιταριών και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας Bonduelle

λευκό ρύζι βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά jalapeño, χωρίς κοτσάνια, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αλεσμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 μάτσο πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φέτα λάιμ για γαρνιτούρα
Συστατικά για 2 άτομα
1 βάζο με φέτες μανιταριών και λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας Bonduelle

λευκό ρύζι βρασμένο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά jalapeño, χωρίς κοτσάνια, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένη

2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο αλεσμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

3 κουταλιές της σούπας νερό

1 μάτσο πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 φέτα λάιμ για γαρνιτούρα
  1. βήμα 1
    Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το jalapeño και μαγειρεύουμε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε το κύμινο, τον κόλιανδρο και το τσίλι σε σκόνη, ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  2. βήμα 2
    Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τον τοματοπολτό και το νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα ο τοματοπολτός, κατόπιν καλύπτουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας στη μέση του χρόνου. Το φαγητό πρέπει να έχει τη μορφή στιφάδο. Αν δεν είναι αρκετά πηχτό, αφαιρούμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά ακόμα.
  3. βήμα 3
    Σερβίρουμε με λευκό ρύζι και πασπαλίζουμε με πράσινο κρεμμύδι.
  4. βήμα 4
    Για την τελική πινελιά στην εμφάνιση, προσθέτουμε μια φέτα λάιμ και ολόκληρα μανιτάρια πάνω από το πιάτο.