Pinterest

ΛΑΧΑΝΙSTAS Τραγανό σνίτσελ κοτόπουλο με καρότα baby

Πεντανόστιμο και πολύχρωμο πιάτο!
Προσιτό
2 άτομα
30 λεπτά
Μέτριο
Συστατικά
για 2 άτομα
1 κονσέρβα (200 g) καρότα Bonduelle

300 g στήθος κοτόπουλο

150 g στραγγιστό γιαούρτι

100 g φρυγανιά τριμμένη

200 ml ηλιέλαιο

10 ml ελαιόλαδο

80 g αλεύρι

50 g φέτα

Λίγο βούτυρο

10 g παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

Ξύσμα &, χυμό από 1 λάιμ

Λίγα φυλλαράκια βασιλικό και μέντα

αλάτι

Πιπέρι
Συστατικά για 2 άτομα
1 κονσέρβα (200 g) καρότα Bonduelle

300 g στήθος κοτόπουλο

150 g στραγγιστό γιαούρτι

100 g φρυγανιά τριμμένη

200 ml ηλιέλαιο

10 ml ελαιόλαδο

80 g αλεύρι

50 g φέτα

Λίγο βούτυρο

10 g παρμεζάνα τριμμένη

2 αυγά

Ξύσμα &, χυμό από 1 λάιμ

Λίγα φυλλαράκια βασιλικό και μέντα

αλάτι

Πιπέρι
  1. βήμα 1
    Ετοιμάζουμε τη sauce για τα σνίτσελ, ανακατεύοντας στο Multi τη φέτα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη μέντα, και το βασιλικό.
  2. βήμα 2
    Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε 2 κομμάτια. Κόβουμε δύο μεγάλα κομμάτια μεμβράνη, βάζουμε ενδιάμεσα κάθε κομμάτι φιλέτο και χτυπάμε με το σφυρί κρέατος από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να αποκτήσει το επιθυμητό μέγεθος. Έπειτα τα πανάρουμε μέσα στο αλεύρι, το αυγό, τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και περνάμε τα σνίτσελ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. βήμα 3
    Στραγγίζουμε τα καρότα από την κονσέρβα και τα σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο και ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λάιμ. Για να ενισχύσουμε τη γεύση προσθέτουμε λίγα φυλλαράκια μέντας.
  4. βήμα 4
    Σερβίρουμε τα σνίτσελ με γαρνιτούρα τα καρότα και τη sauce. Καλή απόλαυση!